Biografie


Theo van Eeuwijk werd geboren op 24 oktober 1961 in het Gelderse Velddriel. Hij groeide op in een muzikaal gezin met vier broers en vier zussen die overigens, net als zijn vader, ook allemaal muziek maakten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Theo hen hierin volgde en op jonge leeftijd naar de muziekschool “Peter van Anrooij” in Zaltbommel ging. Hij kreeg orgelles van Lex de Vries uit Utrecht. Na enkele jaren kreeg hij het advies van de muziekschool de overstap te maken naar piano. Hij kreeg toen les van Peter van Korlaar. Jaren daarna ging hij spelen in het orkest van John de Bever en starte daarmee zijn muzikale loopbaan als toetsenist/zanger. Hij speelde in diverse bands waarmee hij bovendien vele Nederlandse artiesten mocht begeleiden waaronder Anita Meijer, Donna Lynton, Imca Marina, Albert West en vele anderen.

10494418_496475963816922_8619362651872087816_o 894041_429662303831622_1598901439_o DSC_0537

Later voegde hij hier acteerwerk aan toe en werkte als freelancer bij diverse horeca gelegenheden en feesterijen met de meest leuke, komische typetjes. Hij schreef zich in bij enkele castingbureau’s waardoor hij later ook op de vaderlandse televisie zijn intrede deed bij programma’s als “Koekeloeren” van de NOS met Moffel en Piertje, “De Zwarte Hand” van RVU en speelde mee in diverse series waaronder “The Deal” en “Flikken Maastricht”. Ook figureerde hij in films zoals “Spion van Oranje” van Paul de Leeuw.

Laptop 1 Laptop 2 DeDeal Spion van Oranje

Bij Lokale Omroep Schijndel werkte hij als vrijwilliger en maakte zijn eigen programma “Open Deuren” waarmee hij de kijker een blik achter de schermen gaf bij bedrijven, instellingen en bekende personen zoals Seth Gaaikema. Tegenwoordig heeft Theo zijn eigen muziekvoorstelling speciaal voor ouderen, “Ik hou van Holland”, een muziekvoorstelling met veel liedjes van weleer en met veel herkenbaarheid, zeker voor de mensen die deze tijd hebben meegemaakt.

Naast al deze bezigheden heeft Theo een eigen videoproductiebedrijf gestart, TvE Media. Hij verzorgt video opnamen van bruiloften, maakt bedrijfsfilms, videoclips, commercials en televisieproducties. Sinds enige tijd heeft hij ook de faciliteiten om oude super-8 films en videobanden te digitaliseren.

Kortom, of u Theo nu inhuurt als toetsenist, acteur of videograaf, hij geeft zich altijd voor 100% en hij zal op die wijze bijdragen aan uw feest of evenement zodat uw gasten en klanten nog lang hierover zullen napraten.